Risk Manager Operations & IT

Ben jij op zoek naar een zelfstandige Risk-functie in een leuk, enthousiast team? Heb je ervaring in de financiële sector? En wil je werken bij een professionele organisatie met korte communicatielijnen en een persoonlijke benadering? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Algemeen & toelichting afdeling:

Als Risk manager Operations & IT binnen Onderlinge ’s-Gravenhage ben je gepositioneerd in de tweede lijn. We hanteren het “Three lines of defense model”. Je werkt samen met de overige tweede lijn functies en je stemt af met de derde lijn functie (interne audit). Het risicomanagementsysteem omvat de gehele risicomanagementorganisatie binnen OG. Het lijnmanagement, de risico eigenaren en de risicomanagementfunctie maken hiervan onderdeel uit.

Het Enterprise Risk Management team bestaat uit drie personen: Actuariële Functiehouder/Financial Risk, Compliance Officer/Functionaris Gegevensbescherming en jij als Risk manager Operations & IT.   

Je bent verantwoordelijk voor:

 • De coördinatie van het risicomanagement voor de operationeel- en ICT (security)-gerelateerde risico’s en voor risico’s gerelateerd aan product en samenleving, zoals: governance, commercieel en reputatie
 • Het verhogen van risicobewustwording in de organisatie op gebied van operatie en IT
 • Borging van de goede werking (kwaliteit, betrouwbaarheid) van het risicomanagement en bewaking van het overzicht over alle risicocategorieën binnen OG
 • Je adviseert en toetst de beheersing van de operationele- en ICT gerelateerde risico’s om een bijdrage te leveren aan de continuïteit van de organisatie en het voorkomen van risico’s, die OG in moeilijkheden kunnen brengen
 • Het samenstellen van de Risk Appetite en de KRI’s van OG

Je hebt:

 • WO opleiding, bijv. richting bedrijfskunde aangevuld met post-master Risicomanagement of Operational/IT auditing
 • Gerichte opleidingen in het kader van permanente educatie gericht op het bijblijven binnen je vakgebied
 • Aantoonbare kennis van processen binnen de financiële sector en kennis van geautomatiseerde gegevensverwerkingen
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring binnen de financiële sector

Naast bovenstaande functie-eisen ben je pragmatisch en standvastig. Je communiceert makkelijk en bent een businesspartner voor het management. Daarnaast heb je een hands-on en proactieve mentaliteit en ben je in staat om een analytische en pragmatische houding af te wisselen.

Onze kerncompetenties zijn: inlevingsvermogen, proactief, resultaatgericht en deskundigheid.

Ben je enthousiast, heb je zelfkennis en overtuigingskracht maar mis je nog een stuk kennis of ervaring? Ook dan horen we graag van je! Misschien kunnen we dat als een mooi ontwikkelingstraject vormgeven. 

Wij bieden:

 • Een mooi bruto jaarsalaris van maximaal € 120.774,- (inclusief vakantietoeslag en 13e maand) plus goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • De vrijheid om creatief te zijn binnen een leuk en enthousiast team
 • Korte communicatie- en beslislijnen

Last but not least, in overleg met je collega’s werk je afwisselend thuis en in ons sfeervolle kantoor.

Wie zijn wij:

Onderlinge ’s-Gravenhage, waar een oud verzekeringsbedrijf jong in is!??                         

Ja, we hebben een kantoor, collega’s die alles weten over hypotheken, pensioenen en levensverzekeringen, een directie en een jaarverslag. We lijken dus net een gewoon bedrijf, maar zijn net even anders. Nieuwsgierig geworden? Bel gerust met Réseva Engelaer, Financieel directeur, op 06-21126110  of stuur een whatsapp. 

Werk je graag bij een maatschappelijk betrokken bedrijf?

Sta je net als wij midden in de samenleving? Zie je de groter wordende uitdaging door de toenemende vergrijzing? Wil je hier samen met ons je schouders onder zetten met verantwoordelijkheid en creativiteit? Dit doen wij samen, zeker en betrokken!  

Gelukkig ouder worden in Nederland doen we samen!
Het leven draait om meer dan geld alleen. Daarom werken we samen aan alles wat de tweede helft van het leven mooier maakt. Wij richten ons met wonen, werken, welzijn en financiële diensten op de tweede levensfase. En jij kan daar een belangrijke rol in spelen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties